Gig Posters

Posters: 155313 | Bands: 135336 | Designers: 11496                 
   
       RSS Feeds

Username:   Password: 
Register      

Social Networking Activity                 



 Bands  Designers  New Arrivals  Top Lists  Forums  Buy Posters  Submit  Merch Store  Advertise  Widgets  Help

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    Default Bubbling in Dried Emultion

    I am using Dick Blick 8xx screens with Ulano TZ emulsion. Washed with dish soap before coating. Coated with one coat on both sides using a scoop coater. The graphic washes out correctly and the lighter areas are blocked, but I do not think they will stand up to repeated use. Any idea what is causing this?


  2. #2
    Premium Member
    sicknimich's Avatar


    Join Date
    Sep 2003
    Location
    A Warehouse
    Posts
    2,612
    Comments
    1416

    Default

    Run. Run as fast as you can.

  3. #3
    KingKong's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oceanside CA
    Posts
    151
    Comments
    2

    Default

    I don't know exactly what would have caused it, and taking a guess would not really be helpful, but what I do know is that I used that same emulsion once. Once.

    Jesus, that sounds like Joe Piscipo in Johnny Dangerously.
    Jesus, I really dated myself just now.
    Jesus, I say Jesus a lot.

  4. #4
    Premium Member
    caribou's Avatar


    Join Date
    Mar 2002
    Location
    charleston
    Posts
    4,972
    Comments
    778

    Default

    i'd say there was still soap on the screen when you coated it. or the screen was still a bit wet when you coated it, thinning out the emulsion a bit.

  5. #5
    squeegeethree's Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brooklyn, NYC
    Posts
    6,621
    Comments
    62

    Default

    Not the worst screen coat job I've seen but pretty close.
    Was you're screen dry before you coated it?
    Did you take off the protective strip off the scoop?
    Looks like you put too much emulsion on.
    Try pressing harder with the scoop edge running at 90 to the screen.

  6. #6
    Premium Member
    Andymac's Avatar

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Van Isle BC Canada
    Posts
    11,705
    Comments
    277

    Default

    I think you had crap all over your screen. Was it completley rinsed and then completley dry? did you let the emulsion sit?

    .....really though, I have never seen a screen like that.

    did it look like that when you coated?


    you guys know if you coat and it looks like shit/has thick and thin spots, blobs etc, you just scrape coat it, it will smooth everything out.
    Andymac

    services www.squeegeeville.com
    equipment www.tmiscreenprinting.com

    Todo es empezar.

  7. #7

    Default

    The screen was dry to the touch after washing the soap off. I let them dry overnight horizontally with the squeege side up. What is scrape coating?

  8. #8
    Premium Member
    NeroInferno's Avatar


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Rome, Italy
    Posts
    807
    Comments
    1

    Default

    am i wrong or i see only a coat on the substrate side?

    Fabio

  9. #9

    Default

    I coated both sides of the screen, once each.

  10. #10
    Premium Member
    Nicholas Wilson's Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Columbia, SC
    Posts
    1,659
    Comments
    408

    Default

    did you add anything else to your emulsion, like water?
    The Half and Half
    Now Selling Speedball Ink for all your East Coasters.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •